Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

SLP Jakelu Oy

Kirjeet kotiin aamun lehden kanssa

Painokone pauhaa Kajaanin Viestitiellä ennen sanomalehtien lähtöä jakeluun. Rotaatiopainaja Risto Puuronen varmistaa painojäljen laadun sitä mukaa, kun lehtiä valmistuu.
Rotaatiopainaja Matti-Jussi Laine (oik.) ja rotaatiomestari Mauno Nyman valmistelevat paperirullia sanomalehtien painamista varten.


SLP Jakelu Oy huolehtii nyt myös kirjeiden ja aikakauslehtien jakelusta Kainuun alueella. Yhtiö sai viime keväänä postitoimiluvan, joka mahdollistaa sanoma- ja paikallislehtien lisäksi kirjeiden ja aikakauslehtien varhaisjakelun.

Pääasiassa yrityslaskutusta sisältävän kirjepostin SLP Jakelu saa valtakunnallisen Jakeluyhtiö Suomi Oy:n kautta, jonka se omistaa kymmenen muun kotimaisen lehtitalon kanssa. Jakeluyhtiö Suomi tavoittaa varhaisjakeluverkollaan yli puolet Suomen kotitalouksista ja suuren osan yrityksistä. Postitoimiluvan myötä moni kainuulainen saa esimerkiksi puhelinlaskunsa samaan aikaan aamun sanomalehden kanssa.

– Osoitteellisen kirjepostin määrä kasvaa meillä koko ajan. Jakeluyhtiö Suomelta tulevan kirje- ja aikakauslehtijakelun toimivuus testataan yleensä ensin Etelä-Suomessa ja sitten jakelu laajenee tännekin. Näin asiakas saa varmuuden siitä, että jakelu varmasti toimii, SLP Jakelun jakelupäällikkö Markku Metsävainio sanoo.

– Nyt aloittelemme tällä saralla myös omaa toimintaa. Nettisivuiltamme löytyy tarjouspyyntölomake kainuulaisille toimijoille, jotka haluaisivat laittaa laskunsa jakoon meidän kauttamme.

Tieto siitä, minkä yhtiön kautta kirje on jaettu vastaanottajalleen, löytyy kuoren osoiteikkunasta. Kun kirje on SLP Jakelun perille tuoma, ikkunan oikeasta nurkasta löytyvät kirjaimet SLP. Myös ajankohdasta voi helposti päätellä jakelusta vastaavan tahon.

– Meillä kirje tulee perille yleensä aamukuuteen mennessä sanomalehtien kanssa, samoin kuin ne kahdeksan aikakauslehteä, joiden jakelusta tällä hetkellä huolehdimme, Metsävainio mainitsee.

Hänen mukaansa uusien tuotteiden lisääminen ei ole juuri vaikuttanut jakelutoimintaan. Osoitteelliset kirjeet vaativat jakajilta enemmän esitöitä ja tarkkuutta sanomalehtien jakamiseen verrattuna, mutta ongelmilta on vältytty.

– Meillä on kokeneet työntekijät, eivätkä jaettavat kappalemäärät ole vielä reittikohtaisesti pahoja. Lisää kirjeitä mahtuu mukaan vielä – toivomme niiden määrän kasvavan entisestään. Tulevaisuudessa alamme todennäköisesti jakamaan myös paketteja.

Suomalainen Lehtipaino Oy:n tytäryhtiö SLP Jakelu Oy perustettiin reilut kaksi vuotta sitten, kun Posti lakkautti varhaisjakelunsa. Nyt yrityksellä on koko Kainuun alueella noin 45 työntekijää sekä 11 alihankkijaa.

SLP Jakelu hoitaa Kainuun Sanomien, Helsingin Sanomien, Kalevan, Kuhmolaisen, Sotkamo-lehden ja Ylä-Kainuun varhaisjakelun kaikilla Kainuun paikkakunnilla maanantaista lauantaihin. Helsingin Sanomat ja Kaleva jaetaan Kajaaniin, Paltamoon ja Puolangalle, muille alueille lehdet menevät postin perusjakelussa.

Varhaisjakelussa jaettavia aikakauslehtiä ovat Fokus Media Finland Oy:n kustantamat Hifimaailma, Pelit, Antiikki ja design, Auto Bild, GTi Magazine, V8-Magazine, Plaza Koti ja GEO.

Lauantaisin SLP Jakelu huolehtii Kainuun Sanomien jakamisesta myös haja-asutusalueille. Sunnuntaisin sen vastuulla on Helsingin Sanomien ja Kalevan jakelu Kajaanissa.

– Hesari ja Kaleva tulevat meille aamuneljän aikoihin. Käytännössä jakelu toimii arkisin niin, että jakajat lähtevät liikkeelle Kainuun Sanomien, kirjeiden ja aikakauslehtien kanssa ja käyvät parin–kolmen tunnin päästä hakemassa myös Hesarin ja Kalevan jaettavaksi, Markku Metsävainio selventää.


thumbnail

SLP JAKELU OY SLP Jakelu on perustettu vuonna 2014. Se on Suomalainen Lehtipaino Oy:n tytäryhtiö. SLP Jakelu huolehtii sanoma- ja paikallislehtien varhaisjakelusta noin 33000 kotitalouteen ja noin 3000 yritykseen Kainuun alueella. Viime keväänä saamansa postitoimiluvan myötä yhtiö on laajentanut jakeluaan kirjeisiin ja aikakauslehtiin. Yrityksen kotipaikka on Kajaani. www.slpjakelu.fi

Uusimmat

12.04.

Kokoomus

Kainuulaiset vievät eduskuntaan ymmärrystä Pohjois-Suomen tarpeista


02.04.

Kokoomus

Kestävää kasvua, hyvinvointia ja vastuullisia päätöksiä


05.02.

Suomalainen Kirjakauppa

Käteistä käytetyistä oppikirjoista sekä tärppejä toimistoon


15.11.

Wetteri

Vuoden parhain aika tehdä autokaupat


10.07.

Kuhmon kamarimusiikki

Viisi vinkkiä Kuhmon Kamarimusiikkiin


Kainuun Sanomien tuoreimmat

23.04. klo 11:07ulkomaat

Sri Lankalla oli vahva maine trooppisena paratiisina – pommi-iskut ovat kova kolaus maan turismille


23.04. klo 10:55kotimaa

Sipilä astui valokeilaan: Pääsiäisenä käyty useaan otteeseen keskustelua Antti Rinteen kanssa – keskustan hallitustie kuitenkin kaukana


23.04. klo 10:16kotimaa

Laajimman Oulun seksuaalirikoskokonaisuuden oikeuskäsittely aloitettiin – Oikeus päätyi laajimpaan mahdolliseen salassapitoon


23.04. klo 09:07ulkomaat

Sri Lankan iskujen jäljiltä jo 40 pidätystä


23.04. klo 07:01viihde

Suoratoistomakasiini: Gentleman Jackin oikea nimi on Anne Lister – sarja perustuu Listerin päiväkirjoihin