Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

SLP Jakelu Oy

Kirjeet kotiin aamun lehden kanssa

Painokone pauhaa Kajaanin Viestitiellä ennen sanomalehtien lähtöä jakeluun. Rotaatiopainaja Risto Puuronen varmistaa painojäljen laadun sitä mukaa, kun lehtiä valmistuu.
Rotaatiopainaja Matti-Jussi Laine (oik.) ja rotaatiomestari Mauno Nyman valmistelevat paperirullia sanomalehtien painamista varten.


SLP Jakelu Oy huolehtii nyt myös kirjeiden ja aikakauslehtien jakelusta Kainuun alueella. Yhtiö sai viime keväänä postitoimiluvan, joka mahdollistaa sanoma- ja paikallislehtien lisäksi kirjeiden ja aikakauslehtien varhaisjakelun.

Pääasiassa yrityslaskutusta sisältävän kirjepostin SLP Jakelu saa valtakunnallisen Jakeluyhtiö Suomi Oy:n kautta, jonka se omistaa kymmenen muun kotimaisen lehtitalon kanssa. Jakeluyhtiö Suomi tavoittaa varhaisjakeluverkollaan yli puolet Suomen kotitalouksista ja suuren osan yrityksistä. Postitoimiluvan myötä moni kainuulainen saa esimerkiksi puhelinlaskunsa samaan aikaan aamun sanomalehden kanssa.

– Osoitteellisen kirjepostin määrä kasvaa meillä koko ajan. Jakeluyhtiö Suomelta tulevan kirje- ja aikakauslehtijakelun toimivuus testataan yleensä ensin Etelä-Suomessa ja sitten jakelu laajenee tännekin. Näin asiakas saa varmuuden siitä, että jakelu varmasti toimii, SLP Jakelun jakelupäällikkö Markku Metsävainio sanoo.

– Nyt aloittelemme tällä saralla myös omaa toimintaa. Nettisivuiltamme löytyy tarjouspyyntölomake kainuulaisille toimijoille, jotka haluaisivat laittaa laskunsa jakoon meidän kauttamme.

Tieto siitä, minkä yhtiön kautta kirje on jaettu vastaanottajalleen, löytyy kuoren osoiteikkunasta. Kun kirje on SLP Jakelun perille tuoma, ikkunan oikeasta nurkasta löytyvät kirjaimet SLP. Myös ajankohdasta voi helposti päätellä jakelusta vastaavan tahon.

– Meillä kirje tulee perille yleensä aamukuuteen mennessä sanomalehtien kanssa, samoin kuin ne kahdeksan aikakauslehteä, joiden jakelusta tällä hetkellä huolehdimme, Metsävainio mainitsee.

Hänen mukaansa uusien tuotteiden lisääminen ei ole juuri vaikuttanut jakelutoimintaan. Osoitteelliset kirjeet vaativat jakajilta enemmän esitöitä ja tarkkuutta sanomalehtien jakamiseen verrattuna, mutta ongelmilta on vältytty.

– Meillä on kokeneet työntekijät, eivätkä jaettavat kappalemäärät ole vielä reittikohtaisesti pahoja. Lisää kirjeitä mahtuu mukaan vielä – toivomme niiden määrän kasvavan entisestään. Tulevaisuudessa alamme todennäköisesti jakamaan myös paketteja.

Suomalainen Lehtipaino Oy:n tytäryhtiö SLP Jakelu Oy perustettiin reilut kaksi vuotta sitten, kun Posti lakkautti varhaisjakelunsa. Nyt yrityksellä on koko Kainuun alueella noin 45 työntekijää sekä 11 alihankkijaa.

SLP Jakelu hoitaa Kainuun Sanomien, Helsingin Sanomien, Kalevan, Kuhmolaisen, Sotkamo-lehden ja Ylä-Kainuun varhaisjakelun kaikilla Kainuun paikkakunnilla maanantaista lauantaihin. Helsingin Sanomat ja Kaleva jaetaan Kajaaniin, Paltamoon ja Puolangalle, muille alueille lehdet menevät postin perusjakelussa.

Varhaisjakelussa jaettavia aikakauslehtiä ovat Fokus Media Finland Oy:n kustantamat Hifimaailma, Pelit, Antiikki ja design, Auto Bild, GTi Magazine, V8-Magazine, Plaza Koti ja GEO.

Lauantaisin SLP Jakelu huolehtii Kainuun Sanomien jakamisesta myös haja-asutusalueille. Sunnuntaisin sen vastuulla on Helsingin Sanomien ja Kalevan jakelu Kajaanissa.

– Hesari ja Kaleva tulevat meille aamuneljän aikoihin. Käytännössä jakelu toimii arkisin niin, että jakajat lähtevät liikkeelle Kainuun Sanomien, kirjeiden ja aikakauslehtien kanssa ja käyvät parin–kolmen tunnin päästä hakemassa myös Hesarin ja Kalevan jaettavaksi, Markku Metsävainio selventää.


thumbnail

SLP JAKELU OY SLP Jakelu on perustettu vuonna 2014. Se on Suomalainen Lehtipaino Oy:n tytäryhtiö. SLP Jakelu huolehtii sanoma- ja paikallislehtien varhaisjakelusta noin 33000 kotitalouteen ja noin 3000 yritykseen Kainuun alueella. Viime keväänä saamansa postitoimiluvan myötä yhtiö on laajentanut jakeluaan kirjeisiin ja aikakauslehtiin. Yrityksen kotipaikka on Kajaani. www.slpjakelu.fi

Uusimmat

05.02.

Suomalainen Kirjakauppa

Käteistä käytetyistä oppikirjoista sekä tärppejä toimistoon


15.11.

Wetteri

Vuoden parhain aika tehdä autokaupat


10.07.

Kuhmon kamarimusiikki

Viisi vinkkiä Kuhmon Kamarimusiikkiin


29.05.

RekryKainuu

Kajaaniin paluuta ei ole tarvinnut katua


04.05.

Wetteri

Edukseen erottuva arkiauto


Kainuun Sanomien tuoreimmat

22.02. klo 22:34urheilu

Junioriaikojen haave toteutuu sunnuntain pariviestissä


22.02. klo 22:00kulttuuri

Kolumni: Minkäpä teet, kun faktat eivät kiinnosta


22.02. klo 21:14kotimaa

Vaatiiko perustuslakivaliokunta sote-ilmoitusta EU:lle vai ei? Pontta ei tehty, mutta sanamuoto sitä suosii, arvioi professori


22.02. klo 19:28kotimaa

Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa


22.02. klo 19:06kotimaa

Ministeri Annika Saarikko: Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella