Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

OP-Kiinteistökeskus Kainuu OY

Kiinteistövälittäjä takaa turvallisimmat asuntokaupat

thumbnail
Jukka Juntunen (vas.), Leena Piirainen, Pentti Härkönen, Tiina Heiskanen ja Matti Tolonen palvelevat asiakkaita asuntokaupoissa OP-Kiinteistökeskuksessa.


OP-Kiinteistökeskus on ollut seitsemän vuoden ajan Suomen luotettavin kiinteistönvälitysketju Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan.

Kiinteistövälitysalalla eletään muutosten aikaa. Kesäkuussa kiinteistöjen paperiset panttikirjat muuttuvat sähköiseen muotoon. Sama tapahtunee tulevaisuudessa asuntojen osakekirjoille.

– Se, mikä on toiminut aiempina vuosikymmeninä, ei ole enää tätä päivää, toteaa myyntipäällikkö, LKV Matti Tolonen OP-Kiinteistökeskus Kainuusta, joka on myynnissä olevien kohteiden ja tehtyjen kauppojen määrällä mitattuna markkinajohtaja maakunnan kiinteistövälityksessä.

Sähköinen viestintä on muovannut kiinteistövälittäjän työtä entistä asiakaslähtöisemmäksi. Kun ennen asuntoesittelyt olivat lehtimainonnan varassa, nyt asiakkaiden yhteydenotot tulevat sähköisten kanavien kautta.

– Asiakkaat odottavat kiinteistövälittäjiltä nopeaa reagointia. Meidän on vastattava tähän tarpeeseen, koska asiakas on aina ykkönen, Tolonen sanoo.

Lähivuosina ensiasuntoja alkavat ostaa 2000-luvulla syntyneet. Nuorten asuntotarpeet ovat erilaiset vanhempiin sukupolviin nähden, ja ne on otettava kiinteistövälityksessä huomioon. Ostaja-asiakkaan toiveita on osattava kuunnella.

– Mosaiikkiparketti on hyvä esimerkki mielipiteiden jakautumisesta. Vaikka se on hyvä ja kestävä, ulkoasultaan se ei ole nuorten mieleen.

Kiinteistövälittäjän rooli asuntokaupassa on tärkeä, sillä työ vaatii vastuullisuutta ja ammattitaitoa. Alaa ohjaa tulkinnanvarainen, lähes tuhatsivuinen kiinteistölainsäädäntö, joka välittäjän on hallittava.

Matti Tolosen mukaan kiinteistövälitys on varallisuudenhoitoa, koska suomalaisten suurin varallisuus on sidottu kiinteistöihin.

Sekä asuntoa myydessä että ostaessa on aina turvallisempaa turvautua kiinteistövälittäjän apuun kuin koettaa selviytyä kaupoista omin päin.

– Moni maallikkomyyjä ei tiedä, mikä on myyjän vastuu. Kiinteistökaupassa asioita ei voi peitellä tai jättää kertomatta. Myyjällä on vastuu myös niin sanotuista piilovirheistä. Pahin tilanne on silloin, jos ostajakin on yhtä tietämätön asioista, Tolonen huomauttaa.

Välittäjäkaupassa asiakas voi olla varma siitä, että kauppa on tehty lain määräämällä tavalla. Silloin asunnosta saadaan myös oikea hinta.

Kiinteistövälittäjän kanssa asioidessa sekä myyjä että ostaja saavat henkilökohtaisen palvelun. Kun asunto laitetaan myyntiin, myyntiprosessin vaiheet käydään läpi myyjän kanssa.

Ostajalle kaikki asuntoon liittyvä tieto on täysin avointa. Kiinteistövälittäjällä on lainmukainen selonottovelvollisuus asioista. Asunnon ostaja saa selkeän opastuksen asioiden etenemisestä.

– Moni on jälkeenpäin sanonut, että asunnon hankita olikin helppo juttu, kun mukana oli kiinteistövälittäjä, joka opasti ja neuvoi vielä tarvittaessa pankkiasioissakin, Tolonen summaa.

 

Asuntokauppa käy nyt kuumana

Asunnot ovat vaihtaneet omistajaa viime kuukausina ennätystahtiin Kajaanissa. Matti Tolosen mukaan alkuvuosi on ollut paljon edellisvuotta parempi.

– Selkeää piristymistä on tapahtunut. Kysyntää on varsinkin hyväkuntoisille asunnoille, joissa ostajan tarvitsee korkeintaan laittaa maalipintoja uusiksi.

Myös uudistuotanto kiinnostaa Kajaanissa. Lunkankujalla ovat juuri alkaneet uuden kerrostalokohteen rakennustyöt, jonka 23 asuntoa ovat jo ennakkoon herättäneet runsaasti kiinnostusta.

– Siellä on enää puolikymmentä asuntoa vapaana, vaikka rakentaminen kestää vielä kuukausia. Myös sijoitusasunnoilla on ollut erittäin hyvä kysyntä. Asuntosijoittaminen kiinnostaa säästämisen muotona, Tolonen toteaa.

Omakotitaloissa energiatehokkuus ja edulliset ylläpitokustannukset painavat yhä enemmän ostopäätöstä tehdessä. Nyt ostetaan pienempiä taloja kuin aiemmin.


thumbnail

OP-Kiinteistökeskus on perustettu vuonna 1976. Toimipisteet sijaitsevat Kajaanissa, Sotkamossa ja Kuhmossa. OP-Kiinteistökeskus välittää asuntoja, lomakohteita, tontteja, liike- ja toimitiloja sekä hoitaa kaupanvahvistukset. Hoitaa myös hallinnollista ja teknistä isännöintiä. Tekee vuosittain noin 400 osake- ja kiinteistökauppaa. Liikevaihto noin kolme miljoonaa euroa.

Uusimmat

23.10.

No-Pan Auto Oy

Autokauppa mukana muutosten tuulissa


12.10.

Akonlahden Puutarha Oy

Salaatin kulutus on kasvussa


12.10.

Vuokatin Viini Oy

Omena jalostuu juomaksi


12.10.

Ämmän Leipä Oy

Rakkaudesta leipomiseen


15.06.

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin


Kainuun Sanomien tuoreimmat

21.01. klo 15:15kotimaa

Pandahuuma näkyi myös Matkamessuilla – Pääkaupunkiseudulta nopeammin Skotlannin tarhapandoja katso


21.01. klo 15:10kotimaa

Influenssapöpöjä pitää ehkä väistellä pitkäänkin


21.01. klo 14:59kotimaa

Ovatko potilastietoni suojattu uteliailta silmäpareilta?


21.01. klo 14:47urheilu

Krista Pärmäkoski hiihti voittoon Planican kympillä


21.01. klo 14:32urheilu

Mäkäräinen palkintopallille neljästä sakosta huolimatta