Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Maisemaravintola

Katinkullan Maisemaravintola tarjoaa kotimaista ruokaa rennossa ilmapiirissä

thumbnail
Keittiöpäällikkö Marko Silvan ja keittiömestari Jani Klemetti tarjoavat Maisemaravintolassa kotimaista à la carte -ruokaa laadukkaista raaka-aineista.


Holiday Club Katinkullan Maisemaravintolaan astuessa ikkunoista avautuvaa näkymää ei voi olla ihastelematta.

Aiemmin kesäkäytössä olleesta ravintolasta avautuu vaikuttava näköala vehreille golfkentille ja niitä ympäröiviin metsiin, jota pöytien viimeistellyt kattaukset kauniisti täydentävät.

– Monet luulevat, että Maisemaravintolassa pitää olla hienon ympäristön takia puku päällä. Tänne voi kuitenkin tulla vaikka suoraan golfkierroksen jälkeen arkivaatteissa. Tämä on rento paikka eikä kenenkään tarvitse jännittää täällä pukeutumisen takia, keittiöpäällikkö Marko Silvan vakuuttaa.

Maisemaravintolan uutena keittiömestarina aloitti toukokuussa Jani Klemetti, joka on aiemmin työskennellyt Helsingissä fine dining -ravintoloissa. Kajaanilaislähtöinen Klemetti sai uuden pestinsä myötä tilaisuuden palata perheineen Kainuuseen viidentoista pääkaupunkiseudulla vietetyn vuoden jälkeen.

Klemetti tuo Maisemaravintolan ruoka-annoksiin uutta näkemystä: syksyksi hän ja Marko Silvan luovat uudistuneen menun fine bistro -hengessä paikallisuutta unohtamatta. Pyrkimyksenä on säilyttää ravintolaruoassa rentous, mutta viedä tarjontaa hitusen hienostuneempaan suuntaan.

– Haluamme ottaa mukaan perinteisiä makuja uudella tavalla. Kainuussa on tosi hieno ruokaperinne, jota ei tuoda ravintoloissa nykyään juuri esille, Klemetti selvittää.

Esimerkiksi hyödyntämisen arvoisista kainuulaisherkuista miehet nostavat paltamolaisen norssikeiton ja sotkamolaisen savuluukeiton. Jälkimmäisen makua on ajatuksena hyödyntää pihviannoksissa.

– Siitä saisi upeita, syviä makuja kastikkeisiin, Klemetti visioi.

– Menun uudistamisesta huolimatta emme unohda myöskään vannoutuneita vakioasiakkaitamme – osakkeenomistajia, jotka ovat käyneet meillä vuosikymmeniä. Heidän arvostamansa rehellinen ja perinteinen ruoka säilyy myös listalla, Silvan jatkaa.

Maisemaravintolassa asiakas saa lautaselleen sataprosenttisesti kotimaista ruokaa. Laadukkaista raaka-aineista itse tehdyt annokset ovat kokeille kunnia-asia.

– Meillä raaka-aineet maistuvat siltä, miltä niiden kuuluukin maistua. Emme käytä puolivalmisteita vaan esimerkiksi hampurilaisten pihvitkin tehdään itse. Ruoan tekeminen käsin on kokeille nautinto, he sanovat.

Maisemaravintola soveltuu mainiosti myös juhlien järjestämiseen. Tiloihin mahtuu terasseineen toistasataa henkeä. Holiday Club Katinkullalla on tarjota juhlaseurueille monenlaisia lisäaktiviteetteja ja majoitusmahdollisuuksia. Varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen


Maisemaravintola on perustettu vuonna 1991. Holiday Club Katinkullan omistama, tasokas, mutta rento à la carte -ravintola, joka on avoinna juhannuksesta alkaen elokuun puoliväliin ti–la klo 16–22. Elokuun jälkeiset aukioloajat tarkentuvat myöhemmin. Ravintolassa voi järjestää tilauksesta yksityisiä juhlia. Syksyllä tulossa on uusi menu, jossa kainuulaisia perinnemakuja tuodaan lautaselle uudella tavalla.

Uusimmat

23.10.

No-Pan Auto Oy

Autokauppa mukana muutosten tuulissa


12.10.

Akonlahden Puutarha Oy

Salaatin kulutus on kasvussa


12.10.

Vuokatin Viini Oy

Omena jalostuu juomaksi


12.10.

Ämmän Leipä Oy

Rakkaudesta leipomiseen


15.06.

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin


Kainuun Sanomien tuoreimmat

21.01. klo 15:15kotimaa

Pandahuuma näkyi myös Matkamessuilla – Pääkaupunkiseudulta nopeammin Skotlannin tarhapandoja katso


21.01. klo 15:10kotimaa

Influenssapöpöjä pitää ehkä väistellä pitkäänkin


21.01. klo 14:59kotimaa

Ovatko potilastietoni suojattu uteliailta silmäpareilta?


21.01. klo 14:47urheilu

Krista Pärmäkoski hiihti voittoon Planican kympillä


21.01. klo 14:32urheilu

Mäkäräinen palkintopallille neljästä sakosta huolimatta