Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Laaturakenne Moilanen Ky

Ikkunaremontti vähällä vaivalla

thumbnail


Kuhmon Ikkunan tuotteet saa valmiiksi asennettuina omakoti-, rivi- ja kerrostalojen saneerauskohteisiin. Ikkunoiden ja ovien myynti- ja asennuspalvelua tarjoava Laaturakenne Moilanen Ky on viimeisen kahden vuoden aikana vaihtanut vanhat ikkunat uusiin jo noin 120 kohteessa.

– Asiakastyytyväisyys on erittäin korkea, yli 95 prosenttia, yrittäjä Tommi Moilanen sanoo.

Suomussalmelaislähtöisellä, rakennusinsinööriksi kouluttautuneella Moilasella on vuosien kokemus ikkuna- ja ovituotteista sekä kattoremonteista. Oma yritys tuli ajankohtaiseksi, kun Moilasen puoliso sai kätilön paikan Kainuun keskussairaalasta ja perhe muutti Oulusta Kajaaniin. Moilanen huomasi, ettei Kuhmon Ikkunalla ollut tarjolla asennuspalvelua muiden tehtaiden tapaan.

– Jos asiakkaat halusivat tarjouksen tehtaalta, heidän piti itse etsiä tuotteille mittaaja ja asentaja. Otin yhteyttä Pekka Kallioon alkuvuodesta 2014 ja ehdotin yhteistyötä. Hän piti sitä hyvänä ideana, yrittäjä kertoo.

Tähän asti pääasiallisena työmaana ovat olleet 1950-90-lukujen omakotitalot, mutta tänä syksynä toiminta laajenee rivi- ja kerrostaloihin. Ammattitaitoisen ja laajan aliurakoitsijaverkoston avulla kohteiden valmistus onnistuu koko Suomeen.

Laaturakenne Moilanen kulkee asiakkaan rinnalla koko remontin ajan. Aluksi Moilanen käy tutustumassa kohteeseen ja esittelee mallituottein, millaisia ikkuna- ja ovivaihtoehtoja on tarjolla. Samalla otetaan mitat.

– Saneerauskohteissa ikkunat ovat mittatilaustöitä. Kannan vastuun siitä, että ikkunat ovat rakenteellisesti oikeat ja mitoitettu kohteeseen oikealla tavalla, Moilanen lupaa. Jo tutustumiskäynnillä asiakas saa tarjouksen koko paketista tuotteineen ja asennustöineen. Remontin aikataulu sovitaan asiakkaan toiveiden mukaan.

Omakotitaloissa ikkunoiden asennus vie yleensä pari päivää. Työ toteutuu vankalla ammattitaidolla: Kuhmosta kotoisin oleva puuseppä Kimmo Kovalainen toimii työmailla vastuuasentajana. Urallaan hän on asentanut yli 10 000 ikkuna- ja ovituotetta niin omakoti- kuin kerrostaloihinkin. Tommi Moilanen kantaa vastuun projektista ja toimii Kovalaisen työparina. Asennuksen ja viimeistelyn jälkeen uudet ikkunat ja ovet käydään asiakkaan kanssa läpi ja opastetaan niiden käyttö.

– Laskutus tapahtuu yleensä vasta sitten, kun asiakas on hyväksynyt kohteen valmiiksi. Omakotitalossa työn osuudesta saa meiltä 45 prosenttia kotitalousvähennystä, Moilanen huomauttaa.

Hänen mukaansa ikkunaremonttiin ei lähdetä pelkästään siksi, että haluttaisiin vain pienentää energialaskua.

– Yleensä halutaan nuorentaa talon ilmettä ja lisätä asuinviihtyisyyttä. Myös uusien ikkunoiden helppohoitoisuus, valoisuus, tiiveys ja vedottomuus ovat tärkeitä argumentteja remonttipäätöstä tehdessä.

Yrittäjälle paras palaute tehdystä työstä on saada tarjouspyyntö asiakkaalta, joka on kuullut hyvää yrityksestä tai nähnyt valmistuneen kohteen. Näin kävi myös kuhmolaisen Kauko Leppäsen kanssa, joka seurasi vuosi sitten Moilasen toteuttamaa ikkunaremonttia appivanhempiensa luona. Tänä syksynä Leppänen tilasi ikkunat ja ulko-ovet asennettuina omaan omakotitaloonsa.

– Laatu on hyvää ja hintakin sattui kohdalleen. Ikkunanvaihto sujui joustavasti kahdessa päivässä. Oli kätevää, kun itse ei oikeastaan tarvinnut muuta kuin väistellä remonttia, Leppänen kehuu.

– Lopputulos miellyttää. Voin ehdottomasti suositella muillekin.

IKKUNA- JA OVIKIERTUE KAINUUSSA 9.-12.11.2016

Tule tutustumaan työntekijöihin ja tuotteisiin sekä nauttimaan makkaratarjoilusta! Pyydä tarjous tuotteista asennettuna 16.12. mennessä ja osallistut samalla Värisilmä Sotkamoon oikeuttavan 500 euron arvoisen joululahjakortin arvontaan. Arvonta suoritetaan liikkeessä 19.12.

9.11. Kuhmon tori klo 11-13, Sotkamon Värisilmä klo 14-17

10.11. Vaalan K-market klo 9-11, Paltamon K-market klo 13-15 ja Ristijärven S-market klo 16-18

11.11. Puolangan K-market klo 11-13

12.11. Kajaanin K-market Komiaho klo 9-11


thumbnail

Laaturakenne Moilanen Ky:n on perustanut Tommi Moilanen vuonna 2014. Se tarjoaa ikkuna- ja ovien myynti- ja asennuspalvelua omakoti-, rivi- ja kerrostalojen saneerauskohteisiin. Toteutettuihin kohteisiin voi tutustua Facebookissa hakusanoilla Laaturakenne Moilanen ja Kuhmon Ikkuna sekä yrityksen nettisivuilla www.lrm.fi.

Uusimmat

12.04.

Kokoomus

Kainuulaiset vievät eduskuntaan ymmärrystä Pohjois-Suomen tarpeista


02.04.

Kokoomus

Kestävää kasvua, hyvinvointia ja vastuullisia päätöksiä


05.02.

Suomalainen Kirjakauppa

Käteistä käytetyistä oppikirjoista sekä tärppejä toimistoon


15.11.

Wetteri

Vuoden parhain aika tehdä autokaupat


10.07.

Kuhmon kamarimusiikki

Viisi vinkkiä Kuhmon Kamarimusiikkiin


Kainuun Sanomien tuoreimmat

23.04. klo 11:07ulkomaat

Sri Lankalla oli vahva maine trooppisena paratiisina – pommi-iskut ovat kova kolaus maan turismille


23.04. klo 10:55kotimaa

Sipilä astui valokeilaan: Pääsiäisenä käyty useaan otteeseen keskustelua Antti Rinteen kanssa – keskustan hallitustie kuitenkin kaukana


23.04. klo 10:16kotimaa

Laajimman Oulun seksuaalirikoskokonaisuuden oikeuskäsittely aloitettiin – Oikeus päätyi laajimpaan mahdolliseen salassapitoon


23.04. klo 09:07ulkomaat

Sri Lankan iskujen jäljiltä jo 40 pidätystä


23.04. klo 07:01viihde

Suoratoistomakasiini: Gentleman Jackin oikea nimi on Anne Lister – sarja perustuu Listerin päiväkirjoihin