Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kokoomus

Kainuulaiset vievät eduskuntaan ymmärrystä Pohjois-Suomen tarpeista

thumbnail
Hanne-Mari Juntunen, Outi Penttinen ja Eero Suutari.


Kokoomuksen kainuulaiset ehdokkaat vaalivat kotiseutunsa kasvupotentiaalia, luontoa ja osaamista.

Millaisena näet Pohjois- Suomen roolin kaupungistuvassa maailmassa?

Eero: Pohjois-Suomen osaamisen kestävässä kehittämisessä on paljon mahdollisuuksia. Matkailussa, metsä- kaivos-, metalli- ja akkukemikaaliteollisuudessa sekä pelialalla on kestävää kasvupotentiaalia. Viimeisen kahden vuoden aikana työpaikat ovat lisääntyneet ja lisääntyvät jatkossakin kaikilla näillä aloilla. Uskon Pohjois-Suomen ja Kainuun vakaaseen kehitykseen, kunhan teemme pitkäjänteistä työtä alueen osaamisen, kasvun ja viennin eteen.

Hanne-Mari: Pienemmillä seuduilla on tärkeää tunnistaa omat vahvuudet, ja pitää niistä kiinni. Kainuussa on paljon sellaista tarjottavaa, mitä ei löydy kaikkialta – esimerkiksi luonto ja rauha. Haluan kainuulaisten uskovan omiin ideoihin ja yrittämiseen. Näin alue pysyy elinvoimaisena.

Outi: Puhtaan luonnon ja rauhan merkitys tulee kasvamaan. Alueemme kaivannais- ja maamme metsäteollisuus ovat hyvinvoinnin, työllisyyden ja viennin tukipilareita. Maatalous on turvattava puhtaan lähiruuantuotannon ja omavaraisuuden varmistamiseksi. Koko Suomen pitäminen asuttuna on kaikkien etu.

Mikä on lempipaikkasi Kainuussa?

Eero: Kajaanista Sotkamon suuntaan sijaitsi aikoinaan Karanka, yksi Suomen suurimmista tanssipaikoista. Olen viettänyt siellä osan nuoruuttani, luonut elämänkestäviä suhteita ja juhlinut myös omat hääni.

Hanne-Mari: Niitä on monta! Kodin lisäksi haluan mainita Suomussalmen vanhan lomakylän ja lapsuuden kesät.

Outi: Ärjänsaari. Iloa ja naurua perheen ja ystävien kanssa upean luonnon ympäröimänä.

 

Miksi kainuulaista kannattaa äänestää?

Eero: Siten varmistamme, että kainuulaisten ääni huomioidaan valtion budjettia ja alueen kehityksen kannalta tärkeitä päätöksiä tehtäessä. Mitä enemmän eri puolueiden edustajia Kainuusta on asioita yhteistyössä ajamassa, sen parempi sekä Kainuulle, että koko Suomelle.

Hanne-Mari: Kainuulainen ehdokas ymmärtää, millaisien haasteiden kanssa täällä painitaan. Esimerkiksi yksityisautoilun suhteen kainuulainen tietää, että autoa tarvitaan työssäkäyntiin. Seudun ominaispiirteet on hyvä osata ottaa huomioon päätöksenteossa.

Outi: Kainuulainen tietää parhaiten mikä on kainuulaisten parhaaksi. Pyydän, että me kainuulaiset yhdessä nostamme alueemme äänestysprosentin maan kärkijoukkoon ja äänestämme omiamme huolehtimaan meidän kaikkien hyvinvoinnista.

 

Miksi juuri sinua kannattaa äänestää?

Eero: Teen työtä vastuullisen ja kestävän kasvun, yrittäjyyden, työllisyyden, ympäristön sekä hyvän elämän – lapsesta aina ikäihmiseen – puolesta. Haluan toteuttaa työhön tai opiskeluun kannustavan ja välittävän sosiaaliturvan. Perhe, tasa-arvo sekä lapsista ja ikäihmisistä huolehtiminen ovat lähellä sydäntäni.

Hanne-Mari: Ääni minulle on ääni vastuulliselle ja kestävälle toiminnalle. Haluan huolehtia, ettemme kaada velkataakkaa tulevien sukupolvien niskaan.

Outi: Olen energinen toiminnan nainen. Ääneni kantaa, persoonani huomataan ja elämää rakastavat perusarvoni pysyvät aina mukana. Minulla on osaamista, hyvä sydän ja järki päässä.

 

Miksi Kokoomus?

Eero: Kokoomus edistää vastuullista ja kestävää kasvua ja pitää huolen valtion vahvasta taloudesta. Vain vahva valtiontalous lopettaa velkaantumisemme, antaa turvan ja pitää huolen kaikista. Kokoomus on riippumaton korporaatioista, eikä se ole kenenkään etujärjestö.

Kokoomus luottaa siihen, että ihminen kykenee edistystahtonsa ja kekseliäisyytensä avulla, tiedettä ja teknologiaa hyödyntäen, löytämään tuleviin haasteisiin ratkaisut ja välttämään haitallisia valintoja. Sivistys auttaa ihmistä toimimaan oikein. Suhtaudumme tulevaisuuteen myönteisellä uteliaisuudella ja optimistisesti. Haluamme rakentaa luottamusta ja ymmärrystä ihmisten ja ihmisryhmien välille. Ennen kaikkea uskomme ihmisen hyvyyteen, myötätuntoon ja empatiaan. Niiden pohjalta rakentuvat hyvä elämä, hyvä Suomi ja hyvä maailma.

Hanne-Mari: Kokoomus on ollut aina se puolue, joka ajaa järkipolitiikkaa ja pitkälle katsovia päätöksiä. Koen, että Kokoomus tekee vastuullisimpia päätöksiä.

Outi: Kokoomus on uudistusmyönteinen koko kansan puolue. Yhdessä tarjoamme kaikille hyvät eväät elämään ja pidämme huolta heikommista. Meillä on kyky katsoa Suomen taloutta realistisesti. Suomessa on saatava innostua ja onnistua, mutta myös epäonnistua – apua on oltava tarvittaessa saatavilla.

Anna äänesi kainuulaiselle! Eduskuntavaalit 14.4.2019.

thumbnail

127 Hanne-Mari Juntunen
• Oikeustieteen ylioppilas
• Kotoisin Suomussalmelta
• Asuu Oulussa
www.hannemarijuntunen.net

130 Outi Penttinen
• Yrittäjä, käräjäoikeuden lautamies, kirkkovaltuuston, Sotkamon Yrittäjänaisten hallituksen ja tarkastuslautakunnan jäsen
• Kotoisin Kuhmosta ja viettänyt 18 vuotta maailmalla
• Asuu Sotkamossa
www.outipenttinen.fi

134 Eero Suutari
• Kansanedustaja, yrittäjä
• Kotoisin Sotkamosta
• Asuu Kajaanissa
www.eerosuutari.fi

Uusimmat

12.04.

Kokoomus

Kainuulaiset vievät eduskuntaan ymmärrystä Pohjois-Suomen tarpeista


02.04.

Kokoomus

Kestävää kasvua, hyvinvointia ja vastuullisia päätöksiä


05.02.

Suomalainen Kirjakauppa

Käteistä käytetyistä oppikirjoista sekä tärppejä toimistoon


15.11.

Wetteri

Vuoden parhain aika tehdä autokaupat


10.07.

Kuhmon kamarimusiikki

Viisi vinkkiä Kuhmon Kamarimusiikkiin


Kainuun Sanomien tuoreimmat

23.04. klo 11:07ulkomaat

Sri Lankalla oli vahva maine trooppisena paratiisina – pommi-iskut ovat kova kolaus maan turismille


23.04. klo 10:55kotimaa

Sipilä astui valokeilaan: Pääsiäisenä käyty useaan otteeseen keskustelua Antti Rinteen kanssa – keskustan hallitustie kuitenkin kaukana


23.04. klo 10:16kotimaa

Laajimman Oulun seksuaalirikoskokonaisuuden oikeuskäsittely aloitettiin – Oikeus päätyi laajimpaan mahdolliseen salassapitoon


23.04. klo 09:07ulkomaat

Sri Lankan iskujen jäljiltä jo 40 pidätystä


23.04. klo 07:01viihde

Suoratoistomakasiini: Gentleman Jackin oikea nimi on Anne Lister – sarja perustuu Listerin päiväkirjoihin