Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kajaanin Jäteauto Oy

Jätehuoltoa asiakkaan ja ympäristön ehdoilla

Kajaanin Jäteauto huolehtii niin yritysten kuin kotitalouksienkin jätehuollosta. Esa Rimpiläisen mukaan yrityksen valttikorttina on paikallisuus.
Toukokuussa Kajaanin Jäteauto muuttaa rakennuttamiinsa toimitiloihin Patrosentielle. "10-vuotissynttäreitä ja avoimien ovien päivää vietetään syksyllä", Esa Rimpiläinen lupaa.


Kajaanin Jäteautolla on nyt syytä juhlaan. 

Yritys täytti aprillipäivänä kymmenen vuotta, ja uudet toimitilat valmistuvat toukokuussa Patrosentielle Pohjois-Kättöön. Se viettää syksyllä sekä synttäreitään että avoimien ovien päivää, kunhan on ehtinyt kesän aikana asettua rakennuttamaansa kiinteistöön.

– Kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon. Lähdimme liikkeelle yhden miehen ja auton lokayrityksestä, mutta nyt olemme parinkymmenen työntekijän yritys. Autoja on tällä hetkellä kymmenkunta, kertoo Esa Rimpiläinen, joka toimii Kajaanin Jäteauton yrittäjänä Mikko Holapan kanssa.

Kajaanin Jäteauto on jätehuollon paikallinen toimija Kainuun alueella. Yritykseltä löytyy koko jätehuollon palveluvalikoima: kotitalous- ja yritysjätteen keräämisen ja hyötymateriaalien käsittelyn lisäksi se huolehtii kaivojen tyhjennyksistä ja viemäreiden huoltotöistä. Myös kuljetukset hoituvat sen kautta.

Esa Rimpiläisen mukaan Kajaanin Jäteauton valttikorttina on paikallisuus.

– Palvelu ratkaisee. Kainuulaisena yrityksenä voimme toimia joustavasti ja asiakaslähtöisesti. Meidät tavoittaa aina helposti – vaikka kaupassa voi nykäistä hihasta ja tehdä tilauksen. Sillä on iso merkitys, että tunnemme asiakkaat ja asiakas tuntee meidät. En voisi kuvitella toimivani yrittäjänä missään muualla kuin täällä.

Uusien toimitilojen rakentamisessakin on haluttu panostaa paikallisuuteen. Tuhatneliöisen hallin rakentajaksi valittiin kajaanilainen Rakennus M. Karjalainen.

– Hän käyttää paikallisia aliurakoitsijoita. Se oli meille tärkeä kriteeri.

Toisena sydämenasiana Kajaanin Jäteautolla on ympäristö. Mottona on Luontoa ei jätetä. Jätteiden lajittelu ja hyötymateriaalien käsittely ovat nyt jätehuollon kannalta tärkeämpiä asioita kuin koskaan, sillä kaatopaikoille ei saa enää viedä jätettä. Jo Kajaanin Jäteauton kymmenvuotisen toiminnan aikana hyötyjätteiden uusiokäyttö on ottanut isoja harppauksia eteenpäin.

– Pienillä teoilla saadaan aikaan isoja asioita. Kotitalouksissa jätteiden lajittelu lähtee keittiön roskiksesta ja siellä tehtävistä valinnoista. Kun kaikki mahdollinen lajitellaan, sekajätteeseen jää käytännössä vain vessan roskiksen sisältö. Kuljetamme asumisesta syntyvää jätettä, mutta yritys- ja teollisuusjätettä saamme lain mukaan myös lajitella, Rimpiläinen selvittää.

Jäteautot ovat vuosien saatossa kehittyneet paljon. Käytössä on yhä enemmän lokeroautoja, jotka mahdollistavat erilaisten jätteiden samanaikaisen keräämisen. Keräilyn edullisuus ja ympäristöystävällisyys on viety pitkälle. Autoissa on näyttöpäätteet, joista löytyy koko asiakashallinta ajokartoista lähtien.

– Nykyisin kaivot ilmoittavat jo itse, kun ovat tyhjennyksen tarpeessa. Sama voi olla tulevaisuutta myös jäteastioissa, Rimpiläinen arvelee.

18 vuotta yrittäjänä toimineella Rimpiläisellä yrittäjyys on verissä. Hän ei ole koskaan työskennellyt muille kuin itselleen. Kajaanin Jäteautossa hän huolehtii hallinnosta ja Mikko Holappa kantaa vastuun käytännön töistä.

– Työntekijämme ovat pääasiassa nuoria, keski-ikä on kolmenkympin kieppeillä. Olemme halunneet antaa nuorille mahdollisuuden ja palkanneet yleensä suoraan koulusta valmistuneita. Moni on saanut meiltä töitä oltuaan ensin työharjoittelussa ja kesätöissä. Nuorilla on rukkasissa paljon virtaa.


thumbnail

Yrittäjät Esa Rimpiläinen ja Mikko Holappa. Perustettu vuonna 2007 Kajaanin Jäteauto Reijo Sorsan pohjalta. 2009 yritys osti Sotkamon Jätehuollon. Toimii pääasiassa Kajaanissa, Sotkamossa, Paltamossa ja Vaalassa. Tarjoaa kattavat jätehuoltopalvelut niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. www.kajaaninjateauto.fi  

Uusimmat

15.02.

Wetteri

Vaihtoautoralli tuo vilskeen Wetterille 


23.10.

No-Pan Auto Oy

Autokauppa mukana muutosten tuulissa


12.10.

Akonlahden Puutarha Oy

Salaatin kulutus on kasvussa


12.10.

Vuokatin Viini Oy

Omena jalostuu juomaksi


12.10.

Ämmän Leipä Oy

Rakkaudesta leipomiseen


Kainuun Sanomien tuoreimmat

22.02. klo 12:14kotimaa

Jari Sillanpää ei valittanut sakkotuomiostaan


22.02. klo 12:13urheilu

Erik Haulan ja Las Vegasin lento jatkui


22.02. klo 12:11ulkomaat

Ruotsin radio: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen joka toisella jäsenellä rikostuomio


22.02. klo 12:03urheilu

Hiirikoski ja Räty valittiin tähdistökentälliseen


22.02. klo 11:40kotimaa

Patrian hallituksen puheenjohtaja johdon vastuusta: Ei vastuunkanto aina tarkoita sitä, että pitää erota