Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin

thumbnail


Vasta paistetun kalakukon tuoksu leijailee jo aamuvarhaisella Kainuun Kalatuotteen tiloissa Suomussalmella.

Kukkoleipurit Marketta Manninen ja Raija Matero ovat juuri ottaneet uunista kymmeniä avolohikukkoja ja voitelevat niitä ennen jäähdytystä ja pakkaamista. Viereisessä huoneessa Hannu Moilanen ja Pauli Ojalainen fileroivat tottunein ottein haukia ja kirjolohia.

Myöhemmin päivällä tuotteet matkaavat S-Marketteihin ympäri Kainuuta.

– Tyypillinen päivä on meillä sellainen, että työt aloitetaan aamuviideltä tai -kuudelta. Yleensä kolmena päivänä viikossa leivomme kukkoja. Kalaa käsittelemme joka päivä, Kainuun Kalatuotteen yrittäjä Timo Matero kertoo.

Matero ryhtyi kalayrittäjäksi reilu kymmenen vuotta sitten, kun hän sai tilaisuuden jatkaa samoissa tiloissa toiminutta kalanjalostusyritystä.

– Olin tehnyt yrityksen kanssa yhteistyötä. Asiakkaat, raaka-aineet ja kalastajat olivat tuttuja. Oli helppo ruveta jatkamaan hommaa.

Tällä hetkellä Kainuun Kalatuote on maakunnan ainoa kalanjalostaja. Se tuottaa kirjolohifileitä, järvikaloja, kalajalosteita eli kylmäsavustettua, graavattua ja lämminsavukirjolohta, kalakukkoja sekä kalamurekepihvejä.

– Vaikka olemme ainoa Kainuussa, se ei tarkoita sitä, etteikö kilpailua olisi. Kilpailu on kovaa: kaupoilla on omat tuotemerkit ja alalla isoja toimijoita.

Kainuun Kalatuotteen kala tulee paikallisilta kalastajilta. Tuotteet lähtevät liki sataprosenttisesti Kainuun talousalueelle.

Materon mukaan asiakkaat osaavat arvostaa tänä päivänä paikallisuutta.

– Kuluttajat arvostavat lähiruokaa erittäin paljon. Nykyisin ihmiset ovat hyvin tarkkoja siitä, mistä ruoka tulee.

Työnsä parhaana puolena hän pitää yrittäjän vapautta: voi päättää itse, mitä tehdään ja milloin.

Myös kala on raaka-aineena mieluinen – Materon mielestä se on parasta savustettuna.

– Savustan kalan puhtaalla leppälastulla niin kuin meillä täällä tehdään. Kainuun Kalatuotteelta suosikkituotteeni on lohiavokukko. Se on vaan niin hyvää.


thumbnail

Kainuun ainoa kalanjalostaja. Yritys on perustettu vuonna 2007. Kainuun Kalatuote valmistaa kalaherkut arkeen ja juhlaan Suomussalmen Rosmariinintiellä. Se saa kalansa paikallisilta kalastajilta. Kainuun Kalatuotteen herkkuja on saatavissa kaikista Maakunnan marketeista.

Uusimmat

04.05.

Wetteri

Edukseen erottuva arkiauto


29.03.

Wetteri

Omamekaanikoista tuli autohuollon uudistajia – Kimmo tuntee niin auton kuin omistajan


15.03.

Kajaanin Vaihtoehtohoitola

Akupunktiohoitajana Kajaanissa 20 vuotta


15.02.

Wetteri

Vaihtoautoralli tuo vilskeen Wetterille 


23.10.

No-Pan Auto Oy

Autokauppa mukana muutosten tuulissa


Kainuun Sanomien tuoreimmat

23.05. klo 15:26kainuu

Pekka Heikkisen leipomossa tulipalo – kattorakenteet tuhoutuivat, sammutus jatkuu


23.05. klo 14:40kainuu

Leipomon evakuointi ei aiheuttanut paniikkia


23.05. klo 14:24kotimaa

Selvitys esittää asevelvollisuuden tilalle kansalaispalvelusta, naiset ja Jehovan todistajat mukaan


23.05. klo 14:11kotimaa

Ministeri Saarikko sote-väännön aikataulupaineista: Ajankohta vaaleille ei ole primäärikysymys


23.05. klo 13:55paakirjoitukset

Oikaisu