Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin

thumbnail


Vasta paistetun kalakukon tuoksu leijailee jo aamuvarhaisella Kainuun Kalatuotteen tiloissa Suomussalmella.

Kukkoleipurit Marketta Manninen ja Raija Matero ovat juuri ottaneet uunista kymmeniä avolohikukkoja ja voitelevat niitä ennen jäähdytystä ja pakkaamista. Viereisessä huoneessa Hannu Moilanen ja Pauli Ojalainen fileroivat tottunein ottein haukia ja kirjolohia.

Myöhemmin päivällä tuotteet matkaavat S-Marketteihin ympäri Kainuuta.

– Tyypillinen päivä on meillä sellainen, että työt aloitetaan aamuviideltä tai -kuudelta. Yleensä kolmena päivänä viikossa leivomme kukkoja. Kalaa käsittelemme joka päivä, Kainuun Kalatuotteen yrittäjä Timo Matero kertoo.

Matero ryhtyi kalayrittäjäksi reilu kymmenen vuotta sitten, kun hän sai tilaisuuden jatkaa samoissa tiloissa toiminutta kalanjalostusyritystä.

– Olin tehnyt yrityksen kanssa yhteistyötä. Asiakkaat, raaka-aineet ja kalastajat olivat tuttuja. Oli helppo ruveta jatkamaan hommaa.

Tällä hetkellä Kainuun Kalatuote on maakunnan ainoa kalanjalostaja. Se tuottaa kirjolohifileitä, järvikaloja, kalajalosteita eli kylmäsavustettua, graavattua ja lämminsavukirjolohta, kalakukkoja sekä kalamurekepihvejä.

– Vaikka olemme ainoa Kainuussa, se ei tarkoita sitä, etteikö kilpailua olisi. Kilpailu on kovaa: kaupoilla on omat tuotemerkit ja alalla isoja toimijoita.

Kainuun Kalatuotteen kala tulee paikallisilta kalastajilta. Tuotteet lähtevät liki sataprosenttisesti Kainuun talousalueelle.

Materon mukaan asiakkaat osaavat arvostaa tänä päivänä paikallisuutta.

– Kuluttajat arvostavat lähiruokaa erittäin paljon. Nykyisin ihmiset ovat hyvin tarkkoja siitä, mistä ruoka tulee.

Työnsä parhaana puolena hän pitää yrittäjän vapautta: voi päättää itse, mitä tehdään ja milloin.

Myös kala on raaka-aineena mieluinen – Materon mielestä se on parasta savustettuna.

– Savustan kalan puhtaalla leppälastulla niin kuin meillä täällä tehdään. Kainuun Kalatuotteelta suosikkituotteeni on lohiavokukko. Se on vaan niin hyvää.


thumbnail

Kainuun ainoa kalanjalostaja. Yritys on perustettu vuonna 2007. Kainuun Kalatuote valmistaa kalaherkut arkeen ja juhlaan Suomussalmen Rosmariinintiellä. Se saa kalansa paikallisilta kalastajilta. Kainuun Kalatuotteen herkkuja on saatavissa kaikista Maakunnan marketeista.

Uusimmat

12.04.

Kokoomus

Kainuulaiset vievät eduskuntaan ymmärrystä Pohjois-Suomen tarpeista


02.04.

Kokoomus

Kestävää kasvua, hyvinvointia ja vastuullisia päätöksiä


05.02.

Suomalainen Kirjakauppa

Käteistä käytetyistä oppikirjoista sekä tärppejä toimistoon


15.11.

Wetteri

Vuoden parhain aika tehdä autokaupat


10.07.

Kuhmon kamarimusiikki

Viisi vinkkiä Kuhmon Kamarimusiikkiin


Kainuun Sanomien tuoreimmat

23.04. klo 11:07ulkomaat

Sri Lankalla oli vahva maine trooppisena paratiisina – pommi-iskut ovat kova kolaus maan turismille


23.04. klo 10:55kotimaa

Sipilä astui valokeilaan: Pääsiäisenä käyty useaan otteeseen keskustelua Antti Rinteen kanssa – keskustan hallitustie kuitenkin kaukana


23.04. klo 10:16kotimaa

Laajimman Oulun seksuaalirikoskokonaisuuden oikeuskäsittely aloitettiin – Oikeus päätyi laajimpaan mahdolliseen salassapitoon


23.04. klo 09:07ulkomaat

Sri Lankan iskujen jäljiltä jo 40 pidätystä


23.04. klo 07:01viihde

Suoratoistomakasiini: Gentleman Jackin oikea nimi on Anne Lister – sarja perustuu Listerin päiväkirjoihin