Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin

thumbnail


Vasta paistetun kalakukon tuoksu leijailee jo aamuvarhaisella Kainuun Kalatuotteen tiloissa Suomussalmella.

Kukkoleipurit Marketta Manninen ja Raija Matero ovat juuri ottaneet uunista kymmeniä avolohikukkoja ja voitelevat niitä ennen jäähdytystä ja pakkaamista. Viereisessä huoneessa Hannu Moilanen ja Pauli Ojalainen fileroivat tottunein ottein haukia ja kirjolohia.

Myöhemmin päivällä tuotteet matkaavat S-Marketteihin ympäri Kainuuta.

– Tyypillinen päivä on meillä sellainen, että työt aloitetaan aamuviideltä tai -kuudelta. Yleensä kolmena päivänä viikossa leivomme kukkoja. Kalaa käsittelemme joka päivä, Kainuun Kalatuotteen yrittäjä Timo Matero kertoo.

Matero ryhtyi kalayrittäjäksi reilu kymmenen vuotta sitten, kun hän sai tilaisuuden jatkaa samoissa tiloissa toiminutta kalanjalostusyritystä.

– Olin tehnyt yrityksen kanssa yhteistyötä. Asiakkaat, raaka-aineet ja kalastajat olivat tuttuja. Oli helppo ruveta jatkamaan hommaa.

Tällä hetkellä Kainuun Kalatuote on maakunnan ainoa kalanjalostaja. Se tuottaa kirjolohifileitä, järvikaloja, kalajalosteita eli kylmäsavustettua, graavattua ja lämminsavukirjolohta, kalakukkoja sekä kalamurekepihvejä.

– Vaikka olemme ainoa Kainuussa, se ei tarkoita sitä, etteikö kilpailua olisi. Kilpailu on kovaa: kaupoilla on omat tuotemerkit ja alalla isoja toimijoita.

Kainuun Kalatuotteen kala tulee paikallisilta kalastajilta. Tuotteet lähtevät liki sataprosenttisesti Kainuun talousalueelle.

Materon mukaan asiakkaat osaavat arvostaa tänä päivänä paikallisuutta.

– Kuluttajat arvostavat lähiruokaa erittäin paljon. Nykyisin ihmiset ovat hyvin tarkkoja siitä, mistä ruoka tulee.

Työnsä parhaana puolena hän pitää yrittäjän vapautta: voi päättää itse, mitä tehdään ja milloin.

Myös kala on raaka-aineena mieluinen – Materon mielestä se on parasta savustettuna.

– Savustan kalan puhtaalla leppälastulla niin kuin meillä täällä tehdään. Kainuun Kalatuotteelta suosikkituotteeni on lohiavokukko. Se on vaan niin hyvää.


thumbnail

Kainuun ainoa kalanjalostaja. Yritys on perustettu vuonna 2007. Kainuun Kalatuote valmistaa kalaherkut arkeen ja juhlaan Suomussalmen Rosmariinintiellä. Se saa kalansa paikallisilta kalastajilta. Kainuun Kalatuotteen herkkuja on saatavissa kaikista Maakunnan marketeista.

Uusimmat

05.02.

Suomalainen Kirjakauppa

Käteistä käytetyistä oppikirjoista sekä tärppejä toimistoon


15.11.

Wetteri

Vuoden parhain aika tehdä autokaupat


10.07.

Kuhmon kamarimusiikki

Viisi vinkkiä Kuhmon Kamarimusiikkiin


29.05.

RekryKainuu

Kajaaniin paluuta ei ole tarvinnut katua


04.05.

Wetteri

Edukseen erottuva arkiauto


Kainuun Sanomien tuoreimmat

22.02. klo 22:34urheilu

Junioriaikojen haave toteutuu sunnuntain pariviestissä


22.02. klo 22:00kulttuuri

Kolumni: Minkäpä teet, kun faktat eivät kiinnosta


22.02. klo 21:14kotimaa

Vaatiiko perustuslakivaliokunta sote-ilmoitusta EU:lle vai ei? Pontta ei tehty, mutta sanamuoto sitä suosii, arvioi professori


22.02. klo 19:28kotimaa

Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa


22.02. klo 19:06kotimaa

Ministeri Annika Saarikko: Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella