Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Pivo

Puhelimen älylompakosta hyötyvät kaikki

thumbnail
Pivossa voi lähettää maksupyyntöjä silloin, kun esimerkiksi ravintolalasku jaetaan monen maksajan kesken. OP Kainuun pankinjohtaja Hanna Wallenberg näyttää, että maksuun voi liittää kuvan yhteisestä ostoksesta.


Pivo-sovellus vie tilitapahtumien seuraamisen ja rahasiirrot uudelle tasolle

Haluaisitko tarkistaa usein tilisi saldon tai siirtää rahaa toisen pankkiryhmän tilille ilman kahden päivän odotusta?

Nämä mahdollistaa maksuton Pivo-älylompakkosovellus, joka on kaikkien ladattavissa maksuttomasti sovelluskaupoissa.

Helppokäyttöinen sovellus auttaa käyttäjäänsä rahankulutuksen hahmottamisessa. Sekä käyttötilin että luottokortin tilitapahtumia voi tarkastella nelinumeroisella, itse valitulla koodilla puhelimelta ilman verkkopankkitunnuksia. Lisäksi Pivo ennustaa tulevat tapahtumat, kuten lainanlyhennykset.

– Vasta viitisentoista prosenttia OP Kainuun asiakkaista käyttää Pivoa, vaikka se on kätevä ja palkittu sovellus. Siihen tuodaan jatkuvasti uusia ominaisuuksia, OP Kainuun pankinjohtaja Hanna Wallenberg kertoo.

Kahden pankkipäivän odotusaika eri pankkiryhmien välisissä rahasiirroissa jää Pivon myötä historiaan. Pivon käyttäjät voivat siirtää enintään 500 euroa vuorokaudessa reaaliaikaisesti OP:n, Nordean, S-Pankin ja Aktian välillä. Siirto.fi:n tarjoamassa palvelussa rahaa liikkuu ilman tilinumeroita – tieto vastaanottajan puhelinnumerosta riittää.

– Pivo mahdollistaa myös maksupyyntöjen lähettämisen silloin, kun esimerkiksi ravintolalasku tai ylioppilaslahja jaetaan monen maksajan kesken, Wallenberg huomauttaa.

Erityisesti OP Kainuun omistaja-asiakkaat hyötyvät Pivosta. Heille sovellus tarjoaa paikallisia etuja.

– Olemme neuvotelleet kajaanilaisten ja sotkamolaisten yritysten kanssa alennuksia asiakkaille. Omistaja-asiakas saa alennuksen näyttämällä Pivossa olevaa etuseteliä kaupan kassalla.

Tällä hetkellä tarjolla on sekä pysyviä että kertaetuja Sillä Chic -naistenvaatekaupasta, Katin Golfista, Ajan Kulma -optikkoliikkeestä, Pentik Sotkamosta, Makea Delistä, Holiday Club Katinkullasta, Cap-autokoulusta, Kainuun Liikunnan tapahtumista ja Kino Visiosta.

Lisäksi Pivossa voi ottaa käyttöön valtakunnallisen Metsänomistajan etuohjelman tai Cityshopparin, joissa on tarjouksia myös Kainuussa toimiviin yrityksiin.
Älylompakkosovelluksesta on saatavilla oma versio 10–17-vuotiaille, Pivo Junior. Wallenbergin mukaan sen avulla vanhempien on helppo opettaa jälkikasvulleen rahankäyttöä. Pivo Juniorin saa käyttöön vanhemman verkkopankkitunnuksilla. Kun lapsi käyttää tiliään, vanhemman puhelimeen tulee siitä ilmoitus.

– Vanhemmat pysyvät kärryillä, miten lapsi käyttää rahaa. Lapsi taas voi itse seurata, paljonko hänellä on rahaa.

Pivoa on turvallista käyttää. Wallenbergin tietoon ei ole tullut yhtään väärinkäyttötapausta.
Pivossa on itse valittava nelinumeroinen koodi, joka on näppäiltävä ennen sovelluksen käyttöä. Verkkopankkitunnukset tarvitaan vain silloin, kun sovellus ladataan puhelimeen.

 

Fiksu asuntovelallinen varautuu korkojen nousuun 

Asuntolainojen korkosuojaus kannattaa hoitaa nyt kuntoon.

Korot ovat olleet viime vuodet poikkeuksellisen matalalla, eikä moni asuntovelallinen ole varautunut niiden nousuun.

– Kun korot palaavat normaalitasolle, se voi tuoda lainan hoitoon jopa satojen eurojen lisämenon kuukaudessa, pankinjohtaja Minna Karjalainen OP Kainuun Sotkamon konttorista toteaa.
Korkosuojauksen voi ottaa niin uuteen kuin vanhaankin lainaan. Asuntolainat ovat pitkäaikaisia sitoumuksia, joten korkosuojauskin kannattaa tehdä vähintään 10–15 vuodeksi. Osuuspankki tarjoaa suojauksia sekä kertamaksulla että lainan marginaaliin sidotulla maksulla.

Nyt korkosuojauksen ottaminen on edullista, koska korot ovat vielä matalla tasolla. Käänne on jo tapahtumassa, koska Euroopan talous vahvistuu. Euribor-korot ovat laskeneet vielä kevään aikana, mutta pitkät korot ovat jo hieman kääntyneet nousuun.

– Kun korot nousevat, myös korkosuojausten hinnat ja suojaustasot ovat aivan erilaiset, OP Kainuun sijoitusjohtaja Olli Kokkonen huomauttaa.

Yksi tapa korkomuutoksilta suojautumiseen on valita lainalle pitkä kiinteä korko jopa 25 vuodeksi. Silloin asiakas tietää tarkkaan lainan kustannukset koko laina-ajalle. Kiinteä korko on nykyisin joustava vaihtoehto: asiakas voi esimerkiksi maksaa lainan ennenaikaisesti takaisin ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Korkojen nousua vastaan voi suojautua myös säästämällä. Tällöin on tärkeää laskea, kuinka paljon lainan kuukausierä muuttuu korkojen noustessa.

– Hyvä vaihtoehto on suojata esimerkiksi puolet lainasta korkokatolla ja lisäksi säästää puskuria yllättävien tilanteiden varalle, Minna Karjalainen ohjeistaa.


thumbnail

Pivon hyödyt OP:n asiakkaille

  • Maksaminen puhelin-numeron avulla eri pankkiryhmien välillä reaaliaikaisesti
  • Lähimaksaminen puhelimella Pivoon aktivoidulla OP-Visa Debit Mobiili -kortilla Android-käyttöjärjestelmissä
  • Tilin saldon seuraaminen ja menojen ennakointi
  • Budjettien tekeminen
  • Paikalliset alennukset kainuulaisissa yrityksessä sekä valtakunnalliset etuohjelmat

Uusimmat

15.06.

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin


15.06.

Konappi Oy

Paikalliset kananmunat tulevat Konapista


12.06.

Pivo

Puhelimen älylompakosta hyötyvät kaikki


07.06.

Rockseri Oy

R-Collectionin tehtaanmyymälästä kesän värikkäimmät vaatelöydöt


30.05.

Maisemaravintola

Katinkullan Maisemaravintola tarjoaa kotimaista ruokaa rennossa ilmapiirissä


Kainuun Sanomien tuoreimmat

19.08. klo 19:21urheilu

Lahti-Liukkoselle ja Parkkiselle beach volleyn EM-kisojen viides sija


19.08. klo 19:20urheilu

Hakalle elintärkeä voitto Jyväskylästä


19.08. klo 19:13kotimaa

Vaalimaalla vakava väkivaltarikos  –  poliisi etsii tekijöitä


19.08. klo 19:04kotimaa

Turun puukottaja harrasti joskus jalkapalloa Pansiossa


19.08. klo 16:33kotimaa

Supo: Suomen terroriuhkan taso ei muutu Turun tapahtumien seurauksena