Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

OP-Kiinteistökeskus Kainuu OY

Kiinteistövälittäjä takaa turvallisimmat asuntokaupat

thumbnail
Jukka Juntunen (vas.), Leena Piirainen, Pentti Härkönen, Tiina Heiskanen ja Matti Tolonen palvelevat asiakkaita asuntokaupoissa OP-Kiinteistökeskuksessa.


OP-Kiinteistökeskus on ollut seitsemän vuoden ajan Suomen luotettavin kiinteistönvälitysketju Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan.

Kiinteistövälitysalalla eletään muutosten aikaa. Kesäkuussa kiinteistöjen paperiset panttikirjat muuttuvat sähköiseen muotoon. Sama tapahtunee tulevaisuudessa asuntojen osakekirjoille.

– Se, mikä on toiminut aiempina vuosikymmeninä, ei ole enää tätä päivää, toteaa myyntipäällikkö, LKV Matti Tolonen OP-Kiinteistökeskus Kainuusta, joka on myynnissä olevien kohteiden ja tehtyjen kauppojen määrällä mitattuna markkinajohtaja maakunnan kiinteistövälityksessä.

Sähköinen viestintä on muovannut kiinteistövälittäjän työtä entistä asiakaslähtöisemmäksi. Kun ennen asuntoesittelyt olivat lehtimainonnan varassa, nyt asiakkaiden yhteydenotot tulevat sähköisten kanavien kautta.

– Asiakkaat odottavat kiinteistövälittäjiltä nopeaa reagointia. Meidän on vastattava tähän tarpeeseen, koska asiakas on aina ykkönen, Tolonen sanoo.

Lähivuosina ensiasuntoja alkavat ostaa 2000-luvulla syntyneet. Nuorten asuntotarpeet ovat erilaiset vanhempiin sukupolviin nähden, ja ne on otettava kiinteistövälityksessä huomioon. Ostaja-asiakkaan toiveita on osattava kuunnella.

– Mosaiikkiparketti on hyvä esimerkki mielipiteiden jakautumisesta. Vaikka se on hyvä ja kestävä, ulkoasultaan se ei ole nuorten mieleen.

Kiinteistövälittäjän rooli asuntokaupassa on tärkeä, sillä työ vaatii vastuullisuutta ja ammattitaitoa. Alaa ohjaa tulkinnanvarainen, lähes tuhatsivuinen kiinteistölainsäädäntö, joka välittäjän on hallittava.

Matti Tolosen mukaan kiinteistövälitys on varallisuudenhoitoa, koska suomalaisten suurin varallisuus on sidottu kiinteistöihin.

Sekä asuntoa myydessä että ostaessa on aina turvallisempaa turvautua kiinteistövälittäjän apuun kuin koettaa selviytyä kaupoista omin päin.

– Moni maallikkomyyjä ei tiedä, mikä on myyjän vastuu. Kiinteistökaupassa asioita ei voi peitellä tai jättää kertomatta. Myyjällä on vastuu myös niin sanotuista piilovirheistä. Pahin tilanne on silloin, jos ostajakin on yhtä tietämätön asioista, Tolonen huomauttaa.

Välittäjäkaupassa asiakas voi olla varma siitä, että kauppa on tehty lain määräämällä tavalla. Silloin asunnosta saadaan myös oikea hinta.

Kiinteistövälittäjän kanssa asioidessa sekä myyjä että ostaja saavat henkilökohtaisen palvelun. Kun asunto laitetaan myyntiin, myyntiprosessin vaiheet käydään läpi myyjän kanssa.

Ostajalle kaikki asuntoon liittyvä tieto on täysin avointa. Kiinteistövälittäjällä on lainmukainen selonottovelvollisuus asioista. Asunnon ostaja saa selkeän opastuksen asioiden etenemisestä.

– Moni on jälkeenpäin sanonut, että asunnon hankita olikin helppo juttu, kun mukana oli kiinteistövälittäjä, joka opasti ja neuvoi vielä tarvittaessa pankkiasioissakin, Tolonen summaa.

 

Asuntokauppa käy nyt kuumana

Asunnot ovat vaihtaneet omistajaa viime kuukausina ennätystahtiin Kajaanissa. Matti Tolosen mukaan alkuvuosi on ollut paljon edellisvuotta parempi.

– Selkeää piristymistä on tapahtunut. Kysyntää on varsinkin hyväkuntoisille asunnoille, joissa ostajan tarvitsee korkeintaan laittaa maalipintoja uusiksi.

Myös uudistuotanto kiinnostaa Kajaanissa. Lunkankujalla ovat juuri alkaneet uuden kerrostalokohteen rakennustyöt, jonka 23 asuntoa ovat jo ennakkoon herättäneet runsaasti kiinnostusta.

– Siellä on enää puolikymmentä asuntoa vapaana, vaikka rakentaminen kestää vielä kuukausia. Myös sijoitusasunnoilla on ollut erittäin hyvä kysyntä. Asuntosijoittaminen kiinnostaa säästämisen muotona, Tolonen toteaa.

Omakotitaloissa energiatehokkuus ja edulliset ylläpitokustannukset painavat yhä enemmän ostopäätöstä tehdessä. Nyt ostetaan pienempiä taloja kuin aiemmin.


thumbnail

OP-Kiinteistökeskus on perustettu vuonna 1976. Toimipisteet sijaitsevat Kajaanissa, Sotkamossa ja Kuhmossa. OP-Kiinteistökeskus välittää asuntoja, lomakohteita, tontteja, liike- ja toimitiloja sekä hoitaa kaupanvahvistukset. Hoitaa myös hallinnollista ja teknistä isännöintiä. Tekee vuosittain noin 400 osake- ja kiinteistökauppaa. Liikevaihto noin kolme miljoonaa euroa.

Uusimmat

15.06.

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin


15.06.

Konappi Oy

Paikalliset kananmunat tulevat Konapista


12.06.

Pivo

Puhelimen älylompakosta hyötyvät kaikki


07.06.

Rockseri Oy

R-Collectionin tehtaanmyymälästä kesän värikkäimmät vaatelöydöt


30.05.

Maisemaravintola

Katinkullan Maisemaravintola tarjoaa kotimaista ruokaa rennossa ilmapiirissä


Kainuun Sanomien tuoreimmat

21.09. klo 11:34kaupallinen-yhteistyo

Vesalan vaikeat vuodet


21.09. klo 08:17kotimaa

Tänään on kansainvälinen rauhanpäivä – YK vetosi maailmanlaajuisen tulitauon puolesta


21.09. klo 08:14ulkomaat

Koko Puerto Rico ilman sähköjä Maria-hurrikaanin takia


21.09. klo 08:11kotimaa

Uutissuomalainen: Työllisyysmäärärahoja jäljellä koko maassa – tilanne poikkeuksellinen


21.09. klo 08:11ulkomaat

Yhdysvaltain ulkoministeri kuvaili kohtaamista Iranin ulkoministerin kanssa asialliseksi