Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kuhmon Ikkuna Oy

Ikkunat asiakkaan toiveiden mukaan

thumbnail
Kuhmon Ikkunan tehtaalla valmistuu keskimäärin 40 ikkunaa päivässä. Kuvassa tuotteiden kokoonpanossa työskentelevä Reijo Heikkinen asentaa eristyslasielementtiä kiinteään ikkunaan.


Kuhmon Ikkuna Oy:n tehtaalla on ollut jo lähes 30 vuoden ajan vahva tekemisen meininki. Yritys valmistaa vuodessa noin 15000 ikkunayksikköä, mikä käytännössä tarkoittaa noin 40 ikkunan valmistumista joka päivä.

– Parhaina vuosina olemme tehneet jopa 25000 ikkunayksikköä, toimitusjohtaja Pekka Kallio sanoo.

Kuhmolainen perheyritys on vuosikymmenten aikana onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa Suomen ikkunamarkkinoilla sekä uudis- että korjausrakentamisen puolella. Asiakaskuntaan kuuluvat niin rakennusliikkeet kuin yksityiset kuluttajatkin ympäri Suomen.

– Nyt rakennusbuumi on kovinta kasvukeskuksissa, joihin rakennetaan paljon kerrostaloja ja toimitiloja. Tällä hetkellä meiltä menee eniten ikkunoita Helsinki–Espoo–Vantaa-akselille, mutta myös Pohjois-Suomi on aina ollut vahvaa aluetta, Pekka Kallio selvittää.

Kuhmon Ikkuna on nojannut yrityksen ensimetreiltä saakka samaan periaatteeseen: asiakas saa juuri sellaiset ikkunat kuin hän haluaa. Yrityksen pääasiallinen tuote on puu-alumiini-ikkuna, jossa ulkopuoli on polttomaalattua alumiinia ja karmin ulkoverhous alumiinia ja sisäpuite puuta. Puitteiden värit asiakas voi valita mieltymystensä mukaan. Ikkunat toimitetaan aina täysin asennusvalmiina. Niihin voi valita tarkoituksenmukaisen pintakäsittelyn ja kohteeseen parhaiten sopivat helavaihtoehdot. Myös sälekaihtimet ja ristikot asennetaan tarvittaessa, ja lasitustenkin suhteen riittää valinnanvaraa.

– Nopeimmillaan asiakas saa ikkunat kolmessa viikossa, Pekka Kallio kertoo.

Rakentamisen uudet ideat ovat Kuhmon Ikkunalle mieluisia haasteita. Ikkunatuotteet kehittyvät asiakkaiden tarpeiden mukaan.

– Yksi erikoisimmista projekteistamme on ollut Inarissa sijaitseva saamelaismuseo. Se oli erittäin haastava kohde, jossa ikkunat suunniteltiin yhteistyössä arkkitehdin kanssa.

Kallion mukaan kilpailu ikkunamarkkinoilla on kovaa. Kuhmon Ikkuna on onnistunut erottautumaan valmistajien joukosta yksilöllisillä ratkaisuillaan ja laadukkailla tuotteillaan, mutta myös luotettavan toimintatapansa ansiosta.

– Pelkkä ikkunoiden tekeminen ei riitä. Olemme vuosien varrella tehneet paljon ikkunoita esimerkiksi isoille rakennusliikkeille pääkaupunkiseudulla, joille toimitukset ja niiden oikea-aikaisuus ovat tärkeitä asioita. Olemme olleet luotettava toimittaja ja oppineet toimimaan heidän vaatimustensa puitteissa, Kallio toteaa.

– Helsingin seudulta löytyy jopa seitsemän kerrostalon kortteleita, joihin olemme tehneet kaikkiaan toistatuhatta ikkunayksikköä.

Työn tarjoaminen muille palkitsevinta

– Kuhmo on sijainniltaan hyvä paikka yrittää, sanoo Kuhmon Ikkunan toimitusjohtaja Pekka Kallio.

– Täällä on tolkut ihmiset ja hyvät työntekijät. Sijainti ei ole ongelma, koska kuljetukset hoituvat kaikkialle. Kun ikkunat lastataan autoon iltapäivällä, ne ovat aamulla Helsingissä.

Kallio perusti Anja-vaimonsa kanssa Kuhmon Ikkunan vuonna 1988, kun tarvitsi itse töitä. Ikkunatehtaat, joissa hän oli toiminut puuseppänä ja työnjohtajana, olivat lopettaneet toimintansa.

– Kuhmossa oli siihen aikaan hirsitalovalmistajia, jotka tarvitsivat ikkunoita. He vähän yllyttivät ikkunatehtaan perustamiseen ja päätin kokeilla yrittäjän polkua.

Alussa työntekijöitä oli neljä. Nyt perheyritys työllistää tuotannossa parikymmentä ja hallinnossa kuusi henkilöä. Kallion vaimo Anja toimii työnsuunnittelijana ja poika Ville konepuuseppänä.
Yritysvastuun jakaminen vaimon kanssa on Pekka Kallion mielestä etu.

– Siinä kumpikin kantaa toistaan. Toiseen voi aina luottaa, jos itse joutuu olemaan poissa, toimitusjohtaja muotoilee.

– Yrittäjyydessä suurin hyvänolontunne tulee siitä, että olemme voineet tarjota ihmisille töitä. Jotkut työntekijöistämme ovat tulleet taloon parikymppisinä ja huitelevat kohta viidessäkympissä. On hienoa, että olemme voineet järjestää ihmisille elämänuran.


thumbnail

Kuhmon Ikkuna Oy on perustettu vuonna 1988. Perheyrityksen omistavat Pekka ja Anja Kallio. Yritys valmistaa ikkunat valtakunnallisesti sekä rakennusliikkeille että yksityisille kuluttajille. Tehdas toimii Kuhmossa ja myyntikonttorit Rovaniemellä, Nurmijärvellä ja Savonlinnassa. Laaturakenne Moilanen Ky:n kautta Kuhmon Ikkunan tuotteet saa asennettuna kaikkialle Suomeen. www.kuhmonikkuna.com

Uusimmat

09.11.

SLP Jakelu Oy

Kirjeet kotiin aamun lehden kanssa


09.11.

Laaturakenne Moilanen Ky

Ikkunaremontti vähällä vaivalla


08.11.

Konttorikolmio

Tulostus ja AV-ratkaisut löytyvät läheltä


08.11.

Kuhmon Ikkuna Oy

Ikkunat asiakkaan toiveiden mukaan


08.11.

Ekokymppi Oy

JÄTE ONKIN ARVOKASTA!


Kainuun Sanomien tuoreimmat

28.04. klo 07:05kainuu

Marssiperinne jatkuu Kajaanissa


28.04. klo 07:00kainuu

Vappu on vappu, satoi tai paistoi


28.04. klo 06:57ulkomaat

Makedoniassa 77 loukkaantunut mielenosoituksissa


28.04. klo 06:47ulkomaat

Saksassa hyväksyttiin osittainen burkhakielto


28.04. klo 06:45ulkomaat

Lontoossa terrorisminvastainen operaatio –  poliisi ampui naista