Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin

thumbnail


Vasta paistetun kalakukon tuoksu leijailee jo aamuvarhaisella Kainuun Kalatuotteen tiloissa Suomussalmella.

Kukkoleipurit Marketta Manninen ja Raija Matero ovat juuri ottaneet uunista kymmeniä avolohikukkoja ja voitelevat niitä ennen jäähdytystä ja pakkaamista. Viereisessä huoneessa Hannu Moilanen ja Pauli Ojalainen fileroivat tottunein ottein haukia ja kirjolohia.

Myöhemmin päivällä tuotteet matkaavat S-Marketteihin ympäri Kainuuta.

– Tyypillinen päivä on meillä sellainen, että työt aloitetaan aamuviideltä tai -kuudelta. Yleensä kolmena päivänä viikossa leivomme kukkoja. Kalaa käsittelemme joka päivä, Kainuun Kalatuotteen yrittäjä Timo Matero kertoo.

Matero ryhtyi kalayrittäjäksi reilu kymmenen vuotta sitten, kun hän sai tilaisuuden jatkaa samoissa tiloissa toiminutta kalanjalostusyritystä.

– Olin tehnyt yrityksen kanssa yhteistyötä. Asiakkaat, raaka-aineet ja kalastajat olivat tuttuja. Oli helppo ruveta jatkamaan hommaa.

Tällä hetkellä Kainuun Kalatuote on maakunnan ainoa kalanjalostaja. Se tuottaa kirjolohifileitä, järvikaloja, kalajalosteita eli kylmäsavustettua, graavattua ja lämminsavukirjolohta, kalakukkoja sekä kalamurekepihvejä.

– Vaikka olemme ainoa Kainuussa, se ei tarkoita sitä, etteikö kilpailua olisi. Kilpailu on kovaa: kaupoilla on omat tuotemerkit ja alalla isoja toimijoita.

Kainuun Kalatuotteen kala tulee paikallisilta kalastajilta. Tuotteet lähtevät liki sataprosenttisesti Kainuun talousalueelle.

Materon mukaan asiakkaat osaavat arvostaa tänä päivänä paikallisuutta.

– Kuluttajat arvostavat lähiruokaa erittäin paljon. Nykyisin ihmiset ovat hyvin tarkkoja siitä, mistä ruoka tulee.

Työnsä parhaana puolena hän pitää yrittäjän vapautta: voi päättää itse, mitä tehdään ja milloin.

Myös kala on raaka-aineena mieluinen – Materon mielestä se on parasta savustettuna.

– Savustan kalan puhtaalla leppälastulla niin kuin meillä täällä tehdään. Kainuun Kalatuotteelta suosikkituotteeni on lohiavokukko. Se on vaan niin hyvää.


thumbnail

Kainuun ainoa kalanjalostaja. Yritys on perustettu vuonna 2007. Kainuun Kalatuote valmistaa kalaherkut arkeen ja juhlaan Suomussalmen Rosmariinintiellä. Se saa kalansa paikallisilta kalastajilta. Kainuun Kalatuotteen herkkuja on saatavissa kaikista Maakunnan marketeista.

Uusimmat

12.10.

Akonlahden Puutarha Oy

Salaatin kulutus on kasvussa


12.10.

Vuokatin Viini Oy

Omena jalostuu juomaksi


12.10.

Ämmän Leipä Oy

Rakkaudesta leipomiseen


15.06.

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin


15.06.

Konappi Oy

Paikalliset kananmunat tulevat Konapista


Kainuun Sanomien tuoreimmat

22.10. klo 15:59kainuu

Kaupunkikauris ruokaili Kajaanin Lehtikankaalla


22.10. klo 14:16kotimaa

Terho seksuaalisesta häirinnästä kulttuurialalla: jokainen tapaus liikaa


22.10. klo 14:16ulkomaat

Seksuaalisen häirinnän vastainen #metoo poikii Ruotsissa mielenilmauksia


22.10. klo 11:09kotimaa

Autoilija ajoi alas sillalta Pieksämäellä, pelastautui auton ikkunasta


22.10. klo 10:53kotimaa

Poliisi varoittaa pankkitunnusten kalastelusoitoista