Kainuun Sanomat »Sotkamo-lehti »Ylä-Kainuu »Kuhmolainen »Alueen muut lehdet »

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin

thumbnail


Vasta paistetun kalakukon tuoksu leijailee jo aamuvarhaisella Kainuun Kalatuotteen tiloissa Suomussalmella.

Kukkoleipurit Marketta Manninen ja Raija Matero ovat juuri ottaneet uunista kymmeniä avolohikukkoja ja voitelevat niitä ennen jäähdytystä ja pakkaamista. Viereisessä huoneessa Hannu Moilanen ja Pauli Ojalainen fileroivat tottunein ottein haukia ja kirjolohia.

Myöhemmin päivällä tuotteet matkaavat S-Marketteihin ympäri Kainuuta.

– Tyypillinen päivä on meillä sellainen, että työt aloitetaan aamuviideltä tai -kuudelta. Yleensä kolmena päivänä viikossa leivomme kukkoja. Kalaa käsittelemme joka päivä, Kainuun Kalatuotteen yrittäjä Timo Matero kertoo.

Matero ryhtyi kalayrittäjäksi reilu kymmenen vuotta sitten, kun hän sai tilaisuuden jatkaa samoissa tiloissa toiminutta kalanjalostusyritystä.

– Olin tehnyt yrityksen kanssa yhteistyötä. Asiakkaat, raaka-aineet ja kalastajat olivat tuttuja. Oli helppo ruveta jatkamaan hommaa.

Tällä hetkellä Kainuun Kalatuote on maakunnan ainoa kalanjalostaja. Se tuottaa kirjolohifileitä, järvikaloja, kalajalosteita eli kylmäsavustettua, graavattua ja lämminsavukirjolohta, kalakukkoja sekä kalamurekepihvejä.

– Vaikka olemme ainoa Kainuussa, se ei tarkoita sitä, etteikö kilpailua olisi. Kilpailu on kovaa: kaupoilla on omat tuotemerkit ja alalla isoja toimijoita.

Kainuun Kalatuotteen kala tulee paikallisilta kalastajilta. Tuotteet lähtevät liki sataprosenttisesti Kainuun talousalueelle.

Materon mukaan asiakkaat osaavat arvostaa tänä päivänä paikallisuutta.

– Kuluttajat arvostavat lähiruokaa erittäin paljon. Nykyisin ihmiset ovat hyvin tarkkoja siitä, mistä ruoka tulee.

Työnsä parhaana puolena hän pitää yrittäjän vapautta: voi päättää itse, mitä tehdään ja milloin.

Myös kala on raaka-aineena mieluinen – Materon mielestä se on parasta savustettuna.

– Savustan kalan puhtaalla leppälastulla niin kuin meillä täällä tehdään. Kainuun Kalatuotteelta suosikkituotteeni on lohiavokukko. Se on vaan niin hyvää.


thumbnail

Kainuun ainoa kalanjalostaja. Yritys on perustettu vuonna 2007. Kainuun Kalatuote valmistaa kalaherkut arkeen ja juhlaan Suomussalmen Rosmariinintiellä. Se saa kalansa paikallisilta kalastajilta. Kainuun Kalatuotteen herkkuja on saatavissa kaikista Maakunnan marketeista.

Uusimmat

15.06.

Kainuun Kalatuote Oy

Kainuulaisia kalaherkkuja suoraan S-Marketteihin


15.06.

Konappi Oy

Paikalliset kananmunat tulevat Konapista


12.06.

Pivo

Puhelimen älylompakosta hyötyvät kaikki


07.06.

Rockseri Oy

R-Collectionin tehtaanmyymälästä kesän värikkäimmät vaatelöydöt


30.05.

Maisemaravintola

Katinkullan Maisemaravintola tarjoaa kotimaista ruokaa rennossa ilmapiirissä


Kainuun Sanomien tuoreimmat

19.08. klo 19:21urheilu

Lahti-Liukkoselle ja Parkkiselle beach volleyn EM-kisojen viides sija


19.08. klo 19:20urheilu

Hakalle elintärkeä voitto Jyväskylästä


19.08. klo 19:13kotimaa

Vaalimaalla vakava väkivaltarikos  –  poliisi etsii tekijöitä


19.08. klo 19:04kotimaa

Turun puukottaja harrasti joskus jalkapalloa Pansiossa


19.08. klo 16:33kotimaa

Supo: Suomen terroriuhkan taso ei muutu Turun tapahtumien seurauksena